Cara Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sudah lama saya tidak mengemaskini laman Panduan Exam. Minta maaf buat semua pembaca laman ini. Disebabkan ada masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan, saya terpaksa mengundur diri seketika. Haa?? Seketika? Padahal dah berbulan lamanya tidak mengemaskini laman blog.

Itu bukan seketika namanya. Hehe. Baiklah.

Berbalik kepada tajuk.

Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda semua. Cara untuk lulus temuduga kerja kerajaan. Sebenarnya tidak susah untuk kita lulus temuduga kerja kerajaan. Asalkan kita mengikuti peraturan dan garis panduan yang betul. Tidak susah bukan?

Yang menjadi masalahnya apabila kebanyakan dari kita tidak mengambil peduli, tidak endah akan tatacara menghadiri temuduga yang betul.

Antara perkara yang harus anda masukkan dalam “check list” temuduga ialah :

  1. Penampilan diri. Harus kemas dan sedap mata memandang.
  2. Lengkapkan sijil-sijil yang berkaitan.
  3. Resume ( Lengkapkan dengan sebaik-baiknya ).
  4. Makan ataupun sarapan dahulu sebelum menghadiri temuduga. Jangan terlajak kenyang. Sebaik-baiknya makan sekadar yang dituntut sahaja.
  5. Doa dan tanam niat dengan ikhlasnya.

Banyak lagi sebenarnya tatacara ataupun perkara yang harus kita lakukan sebelum menghadiri temuduga. Walaupun perkara ini kelihatan agak ringkas, namun ianya merupakan faktor utama yang mendorong anda semua berjaya dipanggil kerja.

Sekarang bukan waktu yang mudah untuk menjawat kerja di sektor kerajaan. Ada persaingan. Ada kehebatan masing-masing. Sayang sekali jika kita mengabaikan peluang keemasan yang diberikan. Tidak semua rakyat Malaysia bertuah sebagaimana “tuah” yang anda perolehi.

Oh ya. Hampir terlupa. Saya ingin berkongsi satu peluang untuk anda memiliki senaskah panduan lulus temuduga kerja kerajaan.

lulus temuduga kerja kerajaan

KLIK ~~> Laman Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.

Klik sahaja pautan diatas. Dihalaman tersebut, anda boleh membuat pilihan. Ada dua pilihan yang diberikan iaitu :

  1. Pilihan 1 – Dapatkan Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan SAHAJA.
  2. Pilihan 2 – Dapatkan Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan + (PERCUMA –> Pakej Rujukan Pantas Temuduga Separa Perubatan + Simulasi Temuduga Separa Perubatan)

Jadi, sila buat pilihan yang tepat.

Inilah antara keunikan yang disediakan oleh Pihak Team Infokerjaya. Mereka sentiasa memberikan anda kepuasan yang maksimum demi menjaga nama baik serta kehendak calon yang terlibat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge