Panduan Exam Pegawai Akauntan Gred W41

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Panduan Exam Pegawai Akauntan Gred W41 akan dibuka jualannya pada hari ini (1 Mei 2014). Tempoh jualan untuk panduan exam Pegawai Akauntan akan berlangsung selama empat (4) hari. Jualan akan ditutup 04 Mei 2014 jam 11.59 malam. Jadi, kepada mereka yang terlibat, jangan lepaskan peluang hebat ini.

Panduan Exam Pegawai Akauntan Gred W41
Bukan Senang Jadi Akauntan ni….

Untuk mereka yang belum menyemak jadual peperiksaan, boleh semak DISINI.

Panduan exam untuk kerja kerajaan ini telah dikeluarkan oleh Team Info Kerjaya yang mana, selama beberapa tahun ini, panduan sebegini ibarat pisang goreng panas yang laku sepanjang masa. Ianya telah mendapat permintaan yang menggalakkan daripada calon yang terlibat.

Kepada harus memiliki Panduan Exam ini?

Anda boleh baca pengalaman saya sendiri pada artikel yang bertajuk Pengalaman Pertama Exam SPA.

Sukatan exam Pegawai Akauntan W41 :

1. Seksyen A – Pengetahuan Am Mengenai Malaysia dan Alam Sekeliling
2. Seksyen B – Daya menyelesaikan masalah
3. Seksyen C – Esei Bahasa Melayu
4. Seksyen D – Esei Bahasa Inggeris

Apa yang anda harus ingat ialah, Jawatan Pegawai Akauntan adalah untuk mereka yang berkelulusan Ijazah. Dan soalan-soalan yang disediakan juga adalah setaraf dengan kelulusan tersebut. Kesimpulannya, jangan pandang remeh dan pandang mudah sahaja dengan apa yang bakal anda hadapi pada 06 Mei 2014 nanti.

Dapatkan Panduan Exam Pegawai Akauntan Gred W41 sekarang. Buatlah ulangkaji sementara masa masih berbaki. Janganlah menyesal kemudian hari. Melainkan anda tidak berminat untuk bekerja dalam sektor kerajaan. Juga tidak berminat dengan tawaran peperiksaan ini.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge